Wesela - sala duża

Duża sala mieszcząca:

  • UKŁAD TEATRALNY – 161 osób
  • UKŁAD PODKOWA – 42 osoby
  • UKŁAD KLASOWY – 83 osoby
  • UKŁAD BANKIETOWY – 145 osób

Jadłospis weselny – propozycja 1

 Zupa
♦   Rosół z makaronem gotowany na 3 gatunkach mięsa

Mięsa:
♦    Pieczeń wieprzowa z szynki
♦    Rolady nadziewane po śląsku
♦    Żeberka duszone we własnym sosie
♦    Medaliony z drobiu w sosie kurkowym
♦    Kotlety schabowe panierowane
♦    Nadziewane pałeczki drobiowe
♦    Karczek faszerowany grzybami
Sosy gorące do mięs:
♦   Sos pieczeniowy
♦   Sos grzybowy z prawdziwków
♦   Sos beszamelowy
♦   Sos kurkowy
Dodatki:
♦   Ziemniaki gotowane
♦   Kluski śląskie
♦   Kluski ciemne ( pyzy)
Surówki i jarzyny gotowane na ciepło:
♦    Kapusta czerwona
♦    Kapusta biała
♦    Buraczki
♦    Kapusta z boczkiem i pomidorami
♦    Kapusta zasmażana
♦    Marchewka z chrzanem
Desery:
kawa, herbata, tort, ciasta, lody waniliowe z wiśniami i bitą śmietaną serwowane w pucharkach, czekolada na gorąco, owoce różne podane na paterach.
Zakąski zimne:
różnego rodzaju wędliny i mięsa i szynki wędzone , kurczak nadziewany wcześniej wyluzowany, boczek pieczony zawijany, tatar wołowy, dwa rodzaje śledzików, pasztet z dzika ze słoninką wędzoną, sałatka makaronowa, sałatka australijska z kurczakiem, sałatka jarzynowa, tymbaliki drobiowe, przepyszna ryba po grecku, jajeczka w sosie tatarskim z kawiorem.
Jako dodatki do zakąski polecamy:
ćwikłę z chrzanem, ogórki konserwowe, chrzan, pomidory i ogórki świeże, pikle, oliwki, pikle, grzybki marynowane.
Zimne sosy, tzw dipy, do mięs i wędlin:
sos chrzanowy , sos tatarski, sos śmietanowo – jogurtowy
z dodatkiem czosnku, szczypiorkowy, śmietankowo – pomidorowy
z nutką papryki
KOLACJA I
♦    Roladki nadziewane drobiowe
♦    Steki z indyka z ananasem lub z brzoskwinią
♦    Pulpeciki w sosie białym szczypiorkowym lub koperkowym
♦    Kotlet schabowy z pieczarkami, papryką, zapieczony z serem mozzarellą
♦    Golonka duszona w warzywach ( wcześniej macerowana) we własnym sosie
Jako dodatki proponujemy:
ziemniaki podsmażone z cebulką i boczkiem oraz frytki, a także surówkę
z kapusty pekińskiej z kukurydzą, papryką w sosie winegret, warzywa zielone
KOLACJA II
Bogracz lub gulasz po węgiersku lub bigos z pieczywem
KOLACJA III
Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem
Jako dodatkowe opcje proponujemy:
Pieczonego prosiaka lub dzika nadziewanego kaszą gryczaną.

Przyjęcie weselne możemy zorganizować w cenach od 110-180 zł/os (z poprawinami), w tygodniu stosujemy rabat 10%. Nasze sale mieszczą od 40 – 150 osób.
W koszt wesela wliczone są napoje gorące: kawa, herbata i czekolada oraz napoje chłodzące: soki owocowe, woda mineralna, fanta, cola, ciasto i szampan na przywitanie.Przedstawione jadłospisy są tylko propozycjami i mogą podlegać rozmaitym zmianom po wspólnych
z Państwem uzgodnieniu.
Gościom weselnym proponujemy specjalne promocyjne noclegi w naszym nowym hotelu.Państwu młodym oferujemy na noc poślubną darmowy apartament z jacuzzi.
Po nocy, dla wszystkich proponujemy kąpiel w nowym basenie z jacuzzi
i gratisowy wstęp do parowej sauny, prawdziwej ruskiej bani.
Żądnych mocnych wrażeń zapraszamy do krytej strzelnicy bojowej na których czekają dużego kal. 11,4mm, rewolwery i pistolety używane przez policję ( nie tylko) różnych krajów.

Sala wyposażona jest m.in.:

  • rzutnik
  • rozwijany elektrycznie duży ekran
  • dostęp do internetu
  • nagłośnienie

Jadłospis weselny – propozycja 2

 Zupy:
♦    Rosół z makaronem gotowany na kilku gatunkach mięsa
♦    Rosół z makaronem i mięsnymi pulpecikami
Mięsa:
♦    Kaczka nadziewana jabłkami
♦    Rolada po śląsku
♦    Kotlet schabowy panierowany
♦    Karczek grillowany z musztarda francuską
♦    Kotlet de volaille
♦    Pierś indyka nadziewana kurkami
♦    Golonka macerowana, a potem duszona z warzywami
w sosie własnym
♦    Pikantne tureckie kebaby
Dodatki:
♦    Ziemniaki puree
♦    Kluski śląskie
♦    Kluski ciemne ( pyzy)
Sosy gorące do pieczystego:
♦    Sos biały z kurkami
♦    Sos pieczeniowy
♦    Sos chrzanowy
♦    Sos grzybowy z borowików
♦    Sos maślany
♦    Sos śmietankowy z dodatkiem czosnku
Surówki oraz jarzyny gotowane:
♦    Kapusta czerwona z rodzynkami podana na ciepło
♦    Kapusta biała zasmażana z cebulką i boczkiem
♦    Buraczki czerwone
♦    Szpinak podbity śmietanka z nutką czosnku
♦    Marchewka z dodatkiem mandarynek
♦    Surówka z kapusty pekińskiej
Desery:
herbata i kawa, czekolada na gorąco, tort i ciasta różne, lody waniliowe
z owocami, bita śmietana i czekoladą podane w pucharkach, różne owoce na paterach.
Zakąski zimne:
mięsa, wędliny i szynki wędzone różnego rodzaju, kaczka nadziewana w migdałach, luzowany nadziewany kurczak, rożki z szynki wypełnione chrzanem, tatar wołowy, dwa rodzaje śledzików, pasztet z dzika z wędzoną słoninką, pieczeń rzymska własnego wyrobu, naprawdę dobra ryba po grecku, sałatka jarzynowa, sałatka australijska z dodatkiem kurczaka, sałatka makaronowa, jajka w sosie tatarskim z kawiorem, łosoś
w galarecie, tymbaliki drobiowe, sałatka z kurczaka z kaparami, grzybki oraz pikle i ogórki marynowane, warzywa sezonowe (ogórki, pomidory, brokuły , kalafiory, fasolka szparagowa itp.), chrzan, ćwikła z chrzanem
Zimne sosy, tzw dipy,   do mięs i wędlin:
sos tatarski, sos czosnkowy, sos śmietankowy pikantny, sos śmietankowo – pomidorowy lekko pikantny
KOLACJA I
♦    Roladki drobiowe panierowane ( jaskółcze gniazda)
♦    Szaszłyk wieprzowy lub drobiowy z dipem czosnkowym lub chrzanowym
♦    Medalioniki ze schabu w sosie kurkowym
♦    Pulpeciki w sosie białym szczypiorkowym
Jako dodatki polecamy:
ziemniaki podsmażane z cebulka i boczkiem oraz frytki a także surówkę wiosenną w sosie winegret oraz sałatkę australijską z dodatkiem kurczaka
KOLACJA II
Gulasz po węgiersku lub bogracz lub bigos z pieczywem
KOLACJA III
Barszczyk czerwony z krokietem lub pasztecikiem
Jako dodatkowe opcje proponujemy:
Pieczonego prosiaka lub dzika, indyka lub gęsi nadziewane, dziczyznę w różnej postaci oraz stół szwedzki z wyrobami ze świniobicia: kaszankami, pasztetami, wędzonymi szynkami itp.

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress